MAJ måneds kunstner er: Bernard Novak

I de seneste 15år + har en stor del af mit arbejdsliv været ombord på undersøgelses skibe der supporter offshore construction industrien. Meget tiden ombord er ventetid – der er mange mennesker med forskellige funktioner og man må vente til det bliver ens tur. De 8 fotos repræsenterer noget af den ventetid.

De 8 fotos:

I 2015 blev jeg ansat på undersøgelsesskibet ”Toisa Wave”, på Sortehavet. Projektet hed dengang ”South Stream” – en pipeline fra Krim til Bulgarien. Vi lå 16 skibe i Burgas Bay i Bulgarien og ventede på go! Der kom politiske forviklinger i vejen og projektet blev lukket inden vi fik produceret noget som helst. De første to fotografier (1 og 2) er fra ventetiden ombord på på ”Toisa Wave” i Burgas Bay.

Fotografi nr. 3 er optaget I aftensolen efter en lang arbejdsdag på molen i Lerwick, Shetland. Jeg var ansat ombord på på ”SEVEN Petrel” – på et BP project vest for Shethland.

Fotografi nr. 4 er optaget offshore sydlige Norge fra skibet ”Geosund”, Vi skulle supporte en så kaldt en ”Lay Barge” – nærmest en offshore fabrik som lægger pipelines. På sådan en kan der sagtens være 300-500 mennesker på arbejde. Billedet er en detalje af siden på ”Loralai” som bargen hedder.

Udenfor Stavanger, Norge ligger Tananger havn hvor vi havde for crew change fra ”Geosund”. Der er ca. 50-70 personaler ombord og hver 14. dag skal nogle skiftes ud. Så venter man en halv dag inden vi sejler igen. Nede ad pieren er der et firma der skrotter platforme. En betydelig industri i vore dage (Fotografi 5)

Meget af arbejdet er foregået på den norske vestkyst. CCB er en stor support havn udenfor Bergen hvor vi var med ”Acergy Viking” maj 2011. På fotografi nr. 6 – loader vi rør. Rørene anvendes til at sænkes ned på havbunden og som fix punkter til at ombøje/retningsstyre pipelines når man lægger dem. Som det kan ses på billederne er rørene beskidte på de nederste ca. 1,5 meter hvor de har stået i dynd. Rørene fjernes når piben er på plads.

I marts 2011 skulle vi møde ind på ”Scandi Inspector” som lå på Ørskov Værft i Frederikshavn for små reparationer inden vi skulle arbejde med en kabelrute i Oslo fjord. Fotografi nr. 7 og 8 er taget på pieren på vej ”hjem” på køjen efter en våd aften i Frederikshavn.

MARTS måneds kunstner er: Lene Kjeldsen

Hendes collager er inspireret af streetart, graffiti, urban-art og pop-art. 
Hun har en særlig forkærlighed til vintage husmødre og pinupmodeller fra 50 – 60´erne.
Glamrock perioden i 70´erne har også influeret hendes arbejde med billedkunst.
Serigrafi, collage, spraymaling, stencils, abstrakt maling, lærreder og pap er nogle af de medier og materialer hun arbejder med.
Til ferniseringen den 9. marts, kl. 14.00 – 17.00 spiller og synger den brasilianske guitarist Rogério Kalinowski et soundtrack, specielt sammensat til denne fernisering.
Facebook og Instagram: Lene Kjeldsen Art

Er du interesseret i at udstille på Blågårds Apoteket, kan du skrive til:

kunst@kroteket.dk